Käyttöohjeet

CE-merkinnöistä vastaa Kellfri

Kaikki Kellfrin tuotteet ovat CE-merkittyjä. Tärkeintä ei ole itse merkintä, vaan mitä se tarkoittaa. Tuloksena on suomeksi, ruotsiksi, tanskaksi, puolaksi ja englanniksi laaditut käyttöohjeet.

 

Täältä löydät käyttöohjeet Kellfrin tuotteisiin.

CE-merkintä on menetelmä tuotteiden riskien arvioimiseksi. Vaatimus on, että valmistaja tekee riskianalyysin. Ensisijaisesti havaitut riskit on poistettava, toissijaisesti suojattava, sekä kolmanneksi varoitettava.

Tavallisesti alkuperämaan valmistaja on ensisijaisesti vastuullinen. Tuloksena on liian usein liitteenä toimitettava nippu varoitussumboleilla ja pienellä tekstillä.

– Kun kehitämme tuotteitamme, Kellfri tekee riskianalyysin ja vastaa CE-merkinnästä, tuumaa Louies Lang Teknisen dokumentaation osastolta. Analyysi alkaa jo suunnitteluvaiheessa. Ensi vaiheessa Kellfri valmistaa testausta varten prototyypin, josta tehtyjen havaintojen pohjalta lopulliseen tuotteeseen tehdään vaadittavat muutokset, sekä perustiedot turvallisuus- ja käyttöohjeille.

– Turvallisuuden kannalta tärkein asia on, että käyttäjällä on tarkka tieto ja ymmärrys, miten laitetta käytetään, jatkaa Louies.

Hän ja Åsa Axelsson tuottavat Kellfrin käyttöohjeet, joita kaikki kieliversiot yhteen laskettuna on jo yli 1 000 kappaletta. Lukemalla tuotteeseen liittyvän käyttöohjeen saat sen käyttämisestä helpompaa, tehokkaampaa sekä turvallisempaa.

Noudattamalla tuotteen käyttöohjeita ja seuraamalla turvallisuusohjeita, voit hyödyllisesti käyttää Kellfri-tuotettasi vielä vuosienkin päästä.

 

Täältä löydät käyttöohjeet Kellfrin tuotteisiin.