O H J E I T A  J A  N E U V O J A

0 5 – 0 5 – 2 1

VIHERALUEKONEISIIN LIITTYVIÄ OHJEITA: HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HANKINTAA

Puutarhaasi parhaiten sopivan viheraluekoneen löytäminen voi olla vaikeaa. Kellfrin myyjä Fredrik Svensson antaa neuvoja koneen ostamista harkitseville.

Viheraluekoneita voidaan käyttää esimerkiksi laidunten siistimiseen tai ruohon, vesakon ja pensasaitojen leikkaamiseen. Aloita siis miettimällä, mihin tarkoitukseen viheraluekonettasi tullaan käyttämään, jotta valitsemasi kone sopisi parhaiten juuri sinulle ja tiluksillesi.

Vinkki! Käytätkö traktoria vai mönkijää? Se vaikuttaa viheraluekoneen valintaan. Traktorin etuna on, että se on huomattavasti mönkijää tehokkaampi. Toisaalta viheraluekoneen kytkeminen mönkijään on helpompaa ja tällöin voit käyttää traktoria muihin töihin.


Kesantoleikkuri

Kellfrin kesantoleikkurit ovat tehokas vaihtoehto, kun haluat leikata ruohoa tai muita suuria tai pieniä viheralueita. Valitsitpa minkä mallin tahansa, saat vankkarakenteisen laitteen, joka on kestävä, tehokas ja vakaa.

Kesantoleikkureidemme ominaisuudet:

• 2,75 m:n työleveys
• 3 roottoria, 6 terää
• Nostettavat ja laskettavat tuet

Kellfrin valikoimiin kuuluu kaksi kesantoleikkuria: kevyempi leikkuri, joka sopii vaihtelevaan maastoon ja painavampi kallistettava malli tasaisille pinnoille, jota voidaan käyttää myös piennarleikkurina.

Vinkki! Ensimmäinen leikkuu kannattaa tehdä ennen juhannusta, jolloin ruoho kasvaa nopeiten. Onko tilasi pinta-alaltaan suuri? Leveämpi kesantoleikkuri säästää aikaa.


Viherleikkuri

Onko laitumesi tasainen ja siisti? Silloin viherleikkuri voi olla oikea valinta. Viherleikkurilla teet traktoristasi tehokkaan ruohonleikkurin. 1,8 metrin leikkausleveyden ansiosta traktoria voi käyttää tehokkaasti.

Viherleikkurimme:

• Ovat rakenteeltaan yksinkertaisia
• On varustettu rasvavoidelluilla laakereilla
• On helppo puhdistaa

Vinkki! Onko sinulla vaikeuksia päättää roottori- ja teräkäyttöisen koneen välillä? Kannattaa muistaa, että roottorikäyttöinen kone leikkaa ruohoa tehokkaasti, mutta ei sovellu yhtä hyvin vesakon raivaamiseen. Jos tarkoituksena on leikata villiintynyttä kasvillisuutta, valitse kone, jossa on veitsitela.


Reunaleikkuri

Reunaleikkurilla voit pitää sähköaidan alla olevan ruohon lyhyenä ja estää sen kasvamisen kiinni aitalankaan, mikä alentaisi jännitettä. Kellfrin reunaleikkuri hydraulisella sivullesiirrolla ja jousitetulla lautasterällä on tehokas vaihtoehto aitauksen alta leikkaamiseen sekä rakennusten, aitojen ja teiden reunojen siistimiseen.

Reunaleikkureidemme ominaisuudet:

• Tehokkaat terät leikkaavat vaativampaakin kasvustoa
• Monia asennusvaihtoehtoja
• Sopivat eri kokoisiin traktoreihin


Sänkimurskain

Monipuolisuus on sänkimurskaimen suurin vahvuus. Sänkimurskaimella voit sekä niittää laitumia että raivata villiintynyttä vesakkoa.

Kellfrin valikoimiin kuuluu 11 sänkimurskainta kokoluokassa 1,05–2,8 metriä. Parhaan hyödyn sänkimurskaimesta saa hankkimalla viheralueiden koolle sopivan mallin.

Sänkimurskaimessa on iskuterät, mutta siihen voidaan asentaa myös Y-terät.

Harrastelijaviljelijöille suosittelemme W-sarjan luotettavia ja hintansa veroisia koneita. X-sarjan mallit puolestaan sopivat enemmän tehoa suurille maa-alueille tarvitseville viljelijöille. Kaikissa X-sarjan viheraluekoneissa on huippulaadukkaat SKF-kuulalaakerit.

Vinkki!  Painavat iskuterät sopivat paremmin vesakon raivaamiseen ja Y-terät puolestaan ruoholle ja kivisille laitumille.


Piennarleikkuri

Piennarleikkurilla voit leikata pientareita ja ojia vaikeapääsyisissä paikoissa, joihin et voi ajaa traktorilla. Kone muistuttaa kesantoleikkuria. Piennarleikkuri sopii erinomaisesti metsäteiden vesakoiden leikkaamiseen.

Kellfrin valikoimasta löydät piennarleikkurit sekä pienempiin 25 hv:n traktoreihin että suurempiin, jopa 100 hv:n traktoreihin.

Vinkki! Tarkista ennen ostamista, montako hevosvoimaa traktorissasi tai mönkijässäsi on. Tällöin osaat sovittaa hevosvoimat viheraluekoneen tehoon ja leveyteen. Jos käytät liian tehokasta konetta vähemmän tehokkaalla traktorilla, traktori ei jaksa vetää viheraluekonetta. Jos viheraluekoneessa on taas huomattavasti vähemmän hevosvoimia kuin traktorissa, viheraluekone käy ylikierroksilla.


Ketjumurskain

Tarvitsetko erityisen tehokkaan laitteen umpeen kasvaneiden alueiden raivaamiseen? Siinä tapauksessa Kellfri suosittelee ketjumurskainta. Koneen tehokkaat ketjut selviävät vaativimmastakin kasvustosta ja kestävät teriä paremmin törmäykset kiviin ja kantoihin.

Ketjumurskaintemme ominaisuuksia:

• 160 cm:n työleveys
• Vahvat ketjut raivaavat hankalimmankin kasvillisuuden
• Tukevarakenteinen leikkuupää


Harvar

Kellfris breda utbud av harvar passar såväl till gröna gräsytor som till grusade ridbanor. De jämnar också till marker med viltskador från till exempel vildsvin eller grävlingar. En harv är en riktigt bra investering eftersom den både luftar trötta marker och motverkar tuvbildning.

I sortimentet finns allt från mindre harvmattor på 1,3 meters bredd till större gräsharvar på 6 meter.

Tips! Låt antalet hektar avgöra valet av gräsytemaskin. Om du har många hektar, välj en robust och kraftfull grönytemaskin med högre kapacitet. Du spar tid och kan bli mer kostnadseffektiv genom att välja en bredare grönytemaskin.

Harvar

Kellfris breda utbud av harvar passar såväl till gröna gräsytor som till grusade ridbanor. De jämnar också till marker med viltskador från till exempel vildsvin eller grävlingar. En harv är en riktigt bra investering eftersom den både luftar trötta marker och motverkar tuvbildning.

I sortimentet finns allt från mindre harvmattor på 1,3 meters bredd till större gräsharvar på 6 meter.

Tips! Låt antalet hektar avgöra valet av gräsytemaskin. Om du har många hektar, välj en robust och kraftfull grönytemaskin med högre kapacitet. Du spar tid och kan bli mer kostnadseffektiv genom att välja en bredare grönytemaskin.


Kelajyrsin

Sekoita maata, valmistele kylvöalusta tai muokkaa maata tehokkaasti kelajyrsimellä. Kellfrillä on kelajyrsimiä sekä pieniä että suuria traktoreita varten. Valitse työleveydeksi 135–210 cm.

Kelajyrsimiemme ominaisuudet:

• Ketjut tai hammaspyörä öljykylvyssä
• Voimanottoakseli tappisokalla
• Säädettävä työsyvyys


Niittokone

Niittokone helpottaa maanviljelyä. Voit esimerkiksi niittää heinää rehuksi tehokkaasti.

Kellfrillä on laaja valikoima niittokoneita niin pieniä kuin suuriakin viheralueita varten. Jos sinulla on pieni, noin 35 hv:n traktori, suosittelemme FDM160-niittokonetta. Keskikokoisille vähintään 50 hv:n traktoreille FDM200-niittokone on hyvä vaihtoehto. Suurimpiin traktoreihin sopii suurin 2,4 metrin niittokoneemme.

Vinkki! Lannoitteenlevittimellä voimaa maaperään. Kellfrin tuotevalikoimaan kuuluu tehokas lannoitteenlevitin, jonka levitysleveys on 6–14 metriä.


Lopuksi

Uskalla pyytää apua! Viheraluekone on tärkeä investointi. Kellfrin myyjät ovat käytettävissäsi, kun haluat neuvoja viheraluekoneen valintaan. Soita puhelinvaihteeseen +358 20-722 91 30, niin ohjaamme sinut oikean henkilön puheille.