Sykeharvesteri

Karsii tiiviisti läheltä runkoa ja katkoo nopeasti, jotta runkoon ei jää jälkiä oksista.

Lue lisää
8 990€ (9 989€) Sis. ALV
Varastossa
-
+
Tuotenro 21-STM400.100

Kellfrin sykeharvesteri tekee metsätöistä turvallista

• Parker Volvo F11 -hydraulimoottori

• Oregon-merkkisellä sahan terälaipalla

• Karsinta-alusta kääntyy 220°

• Säädettävä iskupituus 1–1,25 m

• Katkaisuläpimitta 400 mm

• Karsintaläpimitta enintään 350 mm

Ainutlaatuiset, hyvin muotoillut oksaterät takaavat oksien laadukkaan karsimisen tiiviisti läheltä runkoa.
Ruotsissa valmistettu Parker Volvo F11 -hydraulimoottori katkoo rungon optimaalisesti Iggesund-merkkisellä sahan terälaipalla. Tämän ansiosta runkoon ei jää jälkiä oksista, sillä leikkuujälki on puhdasta, siistiä ja ammattimaisesti tehtyä. Kellfrin sykeharvesteri on optimaalinen laaturatkaisu jokaiselle metsänomistajalle.

Jo pienellä hydraulikapasiteetilla saavutetaan suuri karsimisvoima. Karsinta-alusta kääntyy 220° kätevää kummaltakin puolelta tapahtuvaa jälleenkäsittelyä varten. Oksaterän paine on säädettävissä ja katkaisumoottori on hyvänkokoinen. Suojattu hydrauliikka sekä vankka rakenne ja hyväksi havaittu tekniikka takaavat ongelmattoman käytön.

Tämä ammattilaistason kumppani auttaa sinua maksimoimaan kannattavuuden varmistamalla, että pystyt hakkaamaan ja harventamaan joustavasti ja nopeasti oikealla tavalla ja oikealla hetkellä. (Sää, hintamuutokset ja metsikkö huomioon ottaen). Sykeharvesterin ihanteellisin käyttöolosuhde on talvella, kun puut eivät sisällä paljoa kosteutta. Puun kaadon jälkeen oksat kuivuvat ja kovettuvat, joka voi hankaloittaa karsintaa. Parhaan karsintatuloksen saat suorilla rungoilla.

Säädettävä iskupituus 1–1,25 m toimii hyvin massapuun ja normaalin energiapuun käsittelyssä. Katkaisuläpimitta 400 mm, karsintaläpimitta enintään 350 mm. Helposti säädettävä nopeus.
Oksien ja rungon erottamiseksi puu katkeaa lähellä konetta ja massapuu koko varren mitalta. Puut päätyvät keskitetysti nosturialueelle ja risut pistotielle, mikä helpottaa kuljetusta ja suojaa pystymetsää juurivaurioilta.
Saat hoidettua työn sisältä hytistä ja vältät karsimisen, katkomisen ja pinoon raahaamisen vaatiman rankan ja vaarallisen työn.

Kone toimitetaan asennettuna, koeajettuna ja öljyttynä.

"Hinta on erittäin kilpailukykyinen, minkä ansiosta myös pienten metsien omistajien on mahdollista hankkia sykeharvesteri. Miksi ostaa palvelu, kun voit tehdä sen itse? Kellfrin sykeharvesteri on ratkaisu, joka sekä karsii, katkoo ja pinoaa puut. Ulosheitto-osassa tapahtuvan katkonnan ansiosta puut päätyvät sivuun ajoreitiltä. Näin sanoo Kjell Johansson, Kellfrin tuotekehitysvastaava, joka iloitsi sykeharvesterin saamasta palautteesta Elmia-metsässä vuonna 2015."

Kellfrin sykeharvesteri ja Kellfrin metsävaunu, jossa on runko-ohjaus ja ulkoinen traktorikäyttöinen hydraulijärjestelmä, muodostavat edullisen ja laadullisesti lyömättömän yhdistelmän.
Kellfrin sykeharvesterin voi yhdistää myös useimpiin markkinoilla oleviin keskiputkella varustettuihin metsävaunuihin, nostureihin ja traktoreihin.

"Kiinnostusta on riittänyt, minkä uskon. Kone on erittäin edullinen, ja se sekä lisää kapasiteettia metsässä että tekee työstä turvallisempaa", sanoo Fredrik, joka toimii myyjänä Kellfrillä.

21-STM400_detalj01b.jpg

1. Kouran säätö
Jos koura ei toimi tyydyttävällä tavalla, kierrä kuristinta (merkitty kuvassa) yksi kierros kerrallaan. Traktorin öljyn virtaus vaikuttaa toimintaan, ja eri traktorit tuottavat erilaisen virtauksen.

2. Laippaterän liikkeen säätö
Kierrä sisäänpäin: nopeampi liike alaspäin
Kierrä ulospäin: hitaampi liike alaspäin

Ketjusahan liike ylös ja alas
Käännä (kuvaan merkittyä) kuristusventtiiliä säätääksesi ketjusahan liikettä ylös ja alas. Mukauta nopeus aina pöllin paksuuteen. Nopeutta on suositeltavaa laskea paksuja pöllejä katkaistaessa.

Sykeharvesterin ohjaus

VAROITUS! Muista, että ketjusaha alkaa toimia, kun vipua (1) vedetään alaspäin (käyttäjää kohti). Sulje aina oksaterät ennen pöllin syöttämistä eteenpäin. Sykeharvesteria ohjataan traktorin takaa. Varmista, että näet työalueen esteettömästi.
 

21-STM400_Sykeharvesteri_FI 2022.jpg

Tästä voit katsoa videon sykeharvesteristamme

  • {"id":"b-21-STM400RV","name":"Radio-ohjaus sykeharvesteriin","category":"Metsä ja puunkäsittely/Sykeharvesterit ja varusteet","price":"3950"}
  • {"id":"b-21-HP8080","name":"Traktorikäyttöinen hydraulijärjestelmä","category":"Metsä ja puunkäsittely/Sykeharvesterit ja varusteet","price":"1814"}